+420 720 948 409
´
info@jezevcicivnouzi.cz
Bílov 105, Bílov 74301

SAMKO R.I.P.

Do JVN jsi k nám přišel v listopadu 2023. Náhodou, neplánovaně. Takový sladký bonus k jiným pejskům. Vzpomínám si, jak jsem četla tvůj příběh...v březnu nalezen v kanálu po srážce autem, po několika dnech, kdy tě sice nalezla paní, ale vzala lopatu a odhodila na druhou stranu silnice, ležel jsi na jejím pozemku...a až pak náhodou jeden pán tě zachránil. Pořád mám tento text před očima. Husí kůži. A nezměrnou nenávist. A že je nezdravé mít nenávist, houby! Hodná děvčata z Malá farma - Košice tě zachránila. Dala ti život, naději.
U nás jsi žil spokojeně. Byl jsi takový paša rozmazlený. Papání. Jinou deku, málo vody, jinak otočit. Venku nee, doma nee, mazlendo grando jooo, pojď sem, haf haf, kde siiii. Každé tvoje štěkání bylo jiné a úplně jsi mluvil. Tvoje černé perličky. Hedvábné bílé chloupky. Jak mládě tuleně. I ses tak válel. Ach.
Jak je ten život kolikrát nespravedlivý. Mohu si stonkrat, tisíckrát říkat, je to, co má být. Ale v tyto okamžiky to nejde. Tolik jsem věřila. Tak moc jsem si přála, ať se nám vrátíš. Teď je u staroušků ticho. Nikdo neštěká. Nikdo.
A pro ty, kteří nevíte, Samko byl zcela zdravý, s ničím se neléčil, večer v pondělí trošku kuckal, mysleli jsme,že po večeři, vždy hltal, ale ráno více a začal sípat. Jel ihned na veterinu. Vyšetření komplet. Zápal plic. Dostal léky. Hospitalizace nebyla nutná. Bohužel se jeho stav s léky nelepšil a musel jet opět na hospitalizaci. Potřeboval kyslík.
Samko odešel včera o půl deváté večer, kdy mi psala paní doktorka.
Stal se jasnou hvězdičkou v Souhvězdí JVN.
Vždy vám říkám, že odchody "zvládám", protože vím, jakou cestou JVN jdu. Když je pejsek dlouhodobě nemocný, má kolapsy, tunu léků, tak nějak racionálně smrt pak již očekáváte, je to zásah, velký, ale jste tak nějak postupně připraveni na tu ránu. Ale odchod Samka je pro mě osobně jak atomovka hozená do mého srdce. Naprosto nečekané. A mé pocity vám popisovat nemusím. Samko, děkujeme za těch 10 měsíců s námi.
Děkujeme vám všem, že jste s námi a my tak můžeme dávat naději.