+420 720 948 409
´
info@jezevcicivnouzi.cz
Bílov 105, Bílov 74301

Dnes byl na plánované kastraci (prostata) a zubní revizi dědeček Puntík

Musel. Nebylo jiné řešení. Zub ho bolel, jedl opatrně.
Je vážný kardiak. Zaléčený dobře, bere cardisure a cardalis. S inhalační narkózou, monitoringem to jde. Vše zvládl na jedničku a bez komplikací.
Když od vás slyšíme....ale náš pan doktor staré neoperuje, dokonce to nedoporučuje, tak vždy se jen kousnu do jazyka.
Důležité je si uvědomit jedno, že každá operace je riziko, ať u mladého nebo starého psa. Nejdůležitější je udělat kompletní předoperační vyšetření. Následně vybrat kvalitní kliniku a hlavně skvělého operatéra. Já bych také nedala operovat tam, kde nemají inhalační, kde nemají monitoring, kde neudělají kompletní vyšetření, že je to zbytečné (bohužel i to někteří veterináři v roce 23 řeknou).
Ano, péče je nákladná, ale to i naše lidská. Když máme zvíře, jakékoliv, jsme za něho zodpovědni. Nestačí dát jídlo a mít tu lásku. To bohužel fakt nestačí.
Máme pojištění pro zvířata.
Nejde mít živou bytost a neposkytnout mu péči, protože nemám. Doba je složitá, ale každý máme rozum a umíme počítat, co si můžeme dovolit.
Je to téma k zamyšlení. Někteří se naštvou, někteří začnou lamentovat na ceny veterinářů.
Ale každý přece musíme primárně myslet na ta zvířátka, která nám věří, důvěřují a bez nás ....
Spolky v ČR jsou ve většině případů odkázáni zase jen na vás, obyčejné lidi s velkým otevřeným srdcem. A zase jste to jen vy, bez kterých by spolky nemohly pomáhat. Jako JVN - bez vás bychom nemohli mít 88 pejsků. Jen společně jim zabezpečíme péči. A o tom to celé je.
Vy všichni jste JVN. A díky vám je Puntíkovi lépe.